YRITYS

TARINAMME

Ylä-Savon LVI-Palvelu Oy sai alkunsa opiskeluaikana perustetusta toiminimestä 11.1.1988. Omakotitaloja rakennettiin tuolloin paljon ja tein suunnitelmia ympäri Suomea. Muutamia rivi- ja kerrostalojakin sai suunnitella. Vuonna 1994 perustimme osakeyhtiön Veikon ja Tapanin kanssa. Alkuun teimme pientä keikkaa ja vuosisopimuksia yrityksiin.

Yhteistyö Olvin kanssa alkoi jo vuonna 1995 ja heille on rakennettu monta laajennusta sekä tekniikkaa, joka on lisännyt paljon tietotaitoamme. Samaisena vuonna saimme ensimmäisen miljoonan markan urakan, joka kohotti liikevaihdon nousuun.

Yhteistyö PeeÄssän kanssa alkoi yrityksen alkumetreillä ja olemme tehneet heille useita kiinteistöjä Ylä-Savossa. Esimerkiksi Hotelli Koljonvirtaa on rakennettu vaihe vaiheelta. Iisalmen kaupunki ja Sonkajärven kunta ovat olleet myös alkuvuosista lähtien hyvät yhteistyökumppanit, joiden kanssa on ollut erinomaisen hyvä toimia ja rakentaa.

Previous slide
Next slide

Vuonna 2004 yrityksen koko osakekanta siirtyi omistukseeni. Vuosien mittaan olemme edenneet yhä suurempiin kohteisiin. Peruskorjaukset, joita olemme tehneet todella paljon, ovat muuttuneet koko ajan haasteellisimmaksi. Kohteissa on toiminta päällä ja kohteiden LVIJ-tekniikka on uusittu kokonaan. Viimeisimpinä olemme tehneet muun muassa Sonkajärven Palvelukeskus Tuulikanteleen peruskorjauksen, Iisalmen Sairaalan peruskorjauksen, konesalin Kajaaniin Lumi-tietokoneelle, Kajaanin Citymarketin LVIJ-peruskorjauksen, muutaman haasteellisen mainitakseni. Referenssilistasta kannattaa katsella lisää. Päivitämme sinne jatkossakin kohteitamme.

Asuinkerrostalojen peruskorjaukset ovat taasen palanneet työkenttäämme. Työntekijämme ovat hoitaneet tämän alueen hienosti ja asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä kehittämäämme konseptiin. Energiansäästöön asiakkaillemme olemme tehneet ratkaisuja, jotka tuottavat säästöä vuosiksi eteenpäin ja ovat siten maksaneet investointinsa muutamassa vuodessa. KVR-kohteet ovat myös tämän vuosikymmenen tarjousmuoto ja sillä saralla meillä on muutama yhteistyökumppani, joiden kanssa olemme tarjonneet kohteita Savo-Kainuun alueelle.

Nuorempi polvi on astunut remmiin jo jonkin aikaa sitten. He ovat ottaneet lisää vastuuta ja siten helpottaneet minun taakkaani yrittäjänä. Simo onkin jo osakas ja sukupolvenvaihdoksen aika alkaa häämöttää lähitulevaisuudessa. Itsellä on vielä eläkepäiviin aikaa, joten mukana on oltava. Firmaa on kehitettävä nykypäivän nopean muutoksen mukana ja oltava edelläkävijä jatkossakin. Olemme hakeneet monia uusia ratkaisuja messuilta ja matkoilta kulkien silmät auki ja katse katossa, kuten alan ihmiset uusissa kohteissa kulkevat, ja tuoneet uusia ajatuksia ja tuotteita alueellemme ennen muita. Yritys on kasvanut tarkoituksella maltillisesti, jotta kohteet pystytään hoitamaan alusta loppuun kunniallisesti. Yrityksen ajatus on ollut alusta alkaen: Minkä kerran teet, tee se silloin kunnolla.

Jukka Mäkinen